top of page

HYVÄN OLON TUNNIT

Korson sydämessä sijaitseva ZEN TILA tarjoaa hyvän olon tunteja, voit valita mm. seasonal jooga, flowjooga, yin&yang jooga, yinjooga, äijäjooga, aamujooga, pilates, joogacore, keho&mieli, chiball, niska-hartia-selkäkoulu, kundaliinijooga, lasten jooga, vanhempi&lapsi jooga -  meiltä löydät juuri sinulle sopivat tunnit. Räätälöidyt tunnit senioreille ja lapsille ja yhteistunnit vanhemmille ja lapsille kuuluvat lukujärjestykseemme, ja lisäksi voit varata myös yksityistunnin itsellesi, työ- tai kaveriporukalle. 

Tuntikalenteri
Ilmoittautuminen paikan päälle tai online-tunneille

Varaathan paikkasi tunnille etukäteen www.varaaheti.fi/zentila! Haluamme tarjota harmonisen tunnelman ja rauhallisen ympäristön, meille on tärkeää, että tunnet olosi mukavaksi ja viihtyisäksi tunneillamme, niinpä osallistujamäärä tunneillemme on rajoitettu. Varmista siis tuntipaikkasi varaamalla tunti etukäteen. Voit peruuttaa varaamasi tunnin 3 h ennen tunnin alkua (aamutunnit 12 h ennen tuntia ja erikoistunnit informoitu erikseen), tämän jälkeen joudumme veloittamaan tunnin.  

Voit osallistua melkein kaikille tunneillemme myös onlinessa zoomin kautta! Ilmoittautuminen varausjärjestelmämme kautta: www.varaaheti.fi/zentila (online-tunnit) viimeistään 3 h ennen tunnin alkua (aamutunnit edellisenä iltana). Online-tunti toteutuu, jos paikan päällä oleva tunti toteutuu tai jos online-tunnin minimiosallistujamäärä täyttyy. 

Tuntikuvaukset
Tuntikuvaukset

Tuntimme soveltuvat niin kokeneille joogeille kuin joogaharrastusta aloittavalle. Tuntikuvauksessa on erikseen mainittu, jos tunti vaatii aiempaa kokemusta. Kerro tunnin alussa ohjaajalle, mikä on joogataustasi, onko sinulla mahdollisia sairauksia tai rajoitteita, niin ohjaaja osaa neuvoa sinua sopivalla tasolla.

Keho-mieli

Keho ja mieli –tunnin tavoitteena kehon ja mielen tasapaino, harmonia ja kokonaisvaltainen hyvä olo. Tunti sisältää vaihdellen elementtejä taichista, qi gong:sta, joogasta, pilateksesta, asahista, Feldenkreis-menetelmästä ja syvärentoutuksesta. Voimauttava ja rentouttava tunti, joka vahvistaa kehoa, lisää liikkuvuutta, kehittää kehonhallintaa ja tasapainoa, vapauttaa kehon kireyksiä, rentouttaa ja rauhoittaa mieltäkin. Tunti sopii erityisesti senioreille.

Flow Jooga

Flow jooga on nimensä mukaisesti virtaavaa joogaa. Tunti koostuu asana-sarjoista, joissa hengitys ohjaa flow:ta. Flow joogassa haetaan läsnäoloa, tunnustellaan asanoilla ja liikkeen virtauksella omaa  kehoa ja mieltä.  Tunti päättyy muutamaan palauttavaan, rauhoittavaan asanaan lattialla.  Tunti vaatii hieman joogan perusosaamista  flow-tilan saavuttamiseksi, eli ihan vasta-alkajille emme tätä suosittele. 

SY_logo3.jpg
Yin&YangJooga Seasonal

Seasonal jooga -tuntien sisältö vaihtuu vuodenaikojen muutosten mukaan, perinteiseen joogaharjoitukseen on yhdistetty kiinalaisen lääketieteen meridiaanifilosofiaa. Yang&Yin Seasonal joogatunti koostuu  dynaamisesta ja energisestä yang-osuudesta, rauhallisesta ja tasapainottavasta yin-osuudesta. Työskentelemme asanoiden, hengitysharjoitusten, meditaation ja keskittymisharjoitusten kanssa ja teemme myös Qi gong -harjoitteita täydentämään joogaharjoitusta. Seasonal jooga vahvistaa kehoasi, parantaa kehosi hallintaa ja joustavuutta, rauhoittaa mieltäsi ja auttaa sinua löytämään kehon ja mielen yhteyden. Tunti sopii niin vasta-alkajille kuin enemmän jooganneille. 

Yang&Yin Jooga

Yang&Yin joogatunti kostuu  dynaamisesta ja energisestä yang-osuudesta, rauhallisesta ja tasapainottavasta yin-osuudesta, loppurentoutuksesta ja/tai meditaatiosta. Aktiivinen yang-osuus herättää energian, vahvistaa kehoa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja virkistää mieltä. Lempeä yin-osuus avaa faskioita, rentouttaa kehoa ja tasapainottaa ja rauhoittaa mieltä. Yang&Yin-joogatunti tarjoaa kokonaisvaltaisen elämyksen niin keholle kuin mielellekin. Tunti sopii sekä vasta-alkajille että enemmän jooganneille. 

Yin Jooga

Yin jooga on mieltä rauhoittava ja kehoa vapauttava ja rentouttava, restoratiivinen joogaharjoitus, joka tarjoaa sinulle mahdollisuuden pysähtyä tähän hetkeen ja oppia olemaan läsnä itsessäsi ja omassa kehossasi. Yin joogassa tehdään rauhallisesti lempeitä kehon avauksia, jolloin kehon kireydet vapautuvat ja mielikin rauhoittuu.

Seasonal Yin Jooga

Vuodenaikojen mukaan muuttuva joogatunti, joka perustuu rauhallisiin ja hengityksen tahdissa tehtäviin liikkeisiin. Tunnit ovat helppoja ja kaikille sopivia. Tunneilla huolletaan sekä kehoa että mieltä. Tunti alkaa laskeutumisella juuri tähän hetkeen ja tilaan lyhyen meditaation tai hengitysharjoituksen kautta. Tämän jälkeen lämmitellään kehoa, tehdään vuodenaikaan sopivia lempeitä asanoita/jooga-asentoja ja lopetetaan syvärentoutukseen. Ota mukaan villasukat.

Aamujooga

Aamujooga herättää mielesi ja kehosi tulevaan päivään. Aamujooga alkaa lempeästi kehoa herätellen ja avaten, tunnin loppua kohti haetaan kehoa ja mieltä energisoivia asananoita. Aamujooga sisältää kaikki perinteisen joogatunnin elementit huomioiden tunnin aikaisen ajankohdan, jolloin keho ja mieli vasta valmistautuvat tulevaan päivään. Aamujooga tehostaa aineenvaihduntaa, parantaa kehon liikkuvuutta, vahvistaa, mutta myös rentouttaa kehoa ja auttaa löytämään kehon ja mielen harmonian.  Parempaa aloitusta päivällesi et voi kuvitellakaan!

Tasapainottava Jooga

Tasapainottava Jooga auttaa kehoamme ja mieltämme palautumaan, rentoutumaan ja keskittyy mielen ja kehon sisäisiin prosesseihin. Tunti perustuu meditatiiviseen ja hellävaraiseen asanaharjoitukseen, joka ravitsee kehon systeemejä tasapainottaen hormonitoimintaa. Tasapainottava Jooga on kehon ja mielen joogaa, joka auttaa palautumaan stressistä. Tunti tehdään useimmiten kokonaisuudessaan lattiatasossa. Sopii niin vasta-alkajille kuin jo kauemmin joogaa harrastaneille.  Täydellinen tyhjennys arjesta ja matka rentouteen.

Vinyasa Jooga

Mukaansa tempaavaa ja virtaavaa joogaa, jossa hengityksen tahtiin siirrytään asanasta toiseen, välillä pysähtyen hetkeksi yksittäisiin asanoihin nauttimaan, kuuntelemaan itseämme ja hengittämään. Harjoitus koostuu sarjoista, jotka lisäävät kehon liikkuvuutta, elastisuutta, voimaa ja yhtä lailla tuovat mielenrauhaa ja parantavat keho-mieli-yhteyttä. Perusosaaminen joogasta on eduksi.

Kundaliinijooga

Kundaliinijooga, tietoisuuden jooga, on dynaamista ja meditatiivista joogaa, joka kehittää fyysistä voimaa, lisää kehon joustavuutta, rauhoittaa mielen, vähentää stressiä ja syventää itsetuntemusta.  Kundaliinijoogatunti sisältää fyysisiä harjoitussarjoja (kriyat), hengitysharjoituksia, meditaatiota, syvärentoutuksen ja lisäksi tunnilla usein myös tehdään mudria (käsi- ja sormiliikkeitä) ja lausutaan mantroja keskittymisen lisäämiseksi ja mielen hiljentämiseksi. Kundaliinijooga sopii kaikille, sinulla ei tarvitse olla aiempaa kundaliini- tai muutakaan joogakokemusta.  

Pilates

Pilates on kehonhallintamenetelmä, joka parantaa ryhtiä ja kehonhallintaa, kehittää voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta ja erityisesti vahvistaa kehon syviä lihaksia ja syventää hengitystä. Tunnilla haastetaan tasapainoa ja opitaan käyttämään kehon niveliä sekä lihaksia tasapuolisesti. Pilates opettaa sinua kannattelemaan ryhtiäsi ja liikkumaan fysiologisesti oikein ja on erityisen suositeltava liikuntamuoto, jos sinulla on selkäkipuja. Pilateksen 6 periaatetta: tarkkuus, keskittyminen, kontrolli, liikkeen virtaus ja syvä hengittäminen auttavat myös keho-mieli-yhteyden löytämisessä. Pilates-tunti haastaa kehosi lempeästi ja tarjoaa myös mahdollisuuden mielellesi rauhoittua, tunnin lopuksi aina rentoudutaan. 

Terapeuttinen Yin Jooga

Terapeuttinen yin jooga on terapeuttinen, mieltä rauhoittava ja kehoa rentouttava joogaharjoitus, joka tarjoaa sinulle mahdollisuuden pysähtyä tähän hetkeen ja oppia olemaan läsnä itsessäsi ja omassa kehossa. Terapeuttisessa yin joogassa tehdään rauhallisesti lempeitä kehon venytyksiä, käyttäen avuksi pientä mobilisoivaa liikettä ja hengitystä, jolloin kehon kireydet vapautuvat ja mielikin rauhoittuu.

Tyttöjen (11-16 v.) - jooga

Tyttöjen jooga on erityisesti 10-14-vuotiaille tytöille suunnattu joogatunti, jossa yhdistyvät joogan asana-, mindfulness-, rentoutus- ja hengitysharjoitukset ja mukava, rento ja iloinen yhdessäolo. Oman kehon tuntemus ja hallinta, joustavuus, liikkuvuus, hyvä olo ja terve itsetunto lisääntyvät, samalla mieli ja tunteet rauhoittuvat, keskittyminen helpottuu ja oma kehonkuva vahvistuu. Tyttöjen jooga vahvistaa herkän esiteinin ikäkautena jokaisen tytön ainutlaatuisuutta, oman minäkuvan kehittymistä ja tunteiden hallintaa ja tarjoaa liikkumisen iloa ja hetken aikaa rauhoittua usein kiireisen arjen keskellä.

Äiti-vauva/taapero (0-3 v.) -jooga 

Äidin ja vauvan/taaperon 0-3 v. yhteinen hyvän mielen joogatunti, jossa lapset ovat aktiivisesti mukana ikänsä mukaisesti sylissä tai itse joogaten. Tunnin tavoitteena on erityisesti auttaa äidin kehoa palautumaan raskauden ja äitiyden muutoksista. Äidille tunti tarjoaa kehoa voimauttavan, vahvistavan ja joustavuutta lisäävän ja mieltä rauhoittavan joogaharjoituksen yhdessä oman lapsen kanssa. Tunti etenee lasten tahtisesti myös leikin varjolla ja samalla vahvistaa lapsen ja äidin suhdetta toisiinsa. Sopii mainiosti ihan vasta-alkajillekin, sinulla ei tarvitse olla joogakokemusta ennestään.

Lasten jooga

Lasten jooga tarjoaa lapselle luovaa liikkumisen iloa ja hetken aikaa rauhoittua. Lasten joogassa käytämme mielikuvitusta ja samalla harjoitamme keskittymistä, hengitystä, tasapainoa, kehonhallintaa ja opimme tietoista rentoutumista. Mieli ja tunteet rauhoittuvat, motoriikka kehittyy, oma kehonkuva vahvistuu ja keskittyminen helpottuu. Lasten jooga on ennen kaikkea hauskaa ja kivaa! Lasten joogaharjoitukset on suunniteltu aina kullekin ikäryhmälle sopiviksi, mielekkäiksi ja turvallisiksi.

CoreJooga

Corejooga yhdistää joogan ja core-harjoittelun. Fyysisesti vaativa joogacore-tunti alkaa aurinkotervehdyksillä, jonka jälkeen tunti jatkuu asanoilla, jotka haastavat kehoa vahvasti ja vaativat mieleltä fokusointia. Joogacore ei ole ihan aloittelijan tunti, se vaatii kohtuullista kuntoa ja kehonhallintaa.

Soul Yin Jooga

Anna kehosi vapautua jännityksistä ja avaa aistisi sisäiselle viisaudellesi kohti korkeampaan tietoisuutta. Soul Yin Jooga on tunti, joka tarjoaa kehollesi ja mielellesi mahdollisuuden kokonaisvaltaiseen, restoratiiviseen rentoutumiseen.  Tunti sisältää lempeitä restoratiivisia yin asanoita, mantraamista, hengitysharjoituksia ja meditaatiota. Äänimaailma, jossa käytetään vaihdellen gongia ja harmonia on osa tuntia. Tunti sopii kaikille, niin aloitteleville kuin kokeneille joogaajille. Soul Yin Jooga hoitaa kehoasi, mieltäsi ja sieluasi – juurikin sillä tasolla kuin sinä haluat ja olet valmis.

Healing YinJooga

Healing YinJooga tunnilla unohdamme suorittamisen ja keskitymme keho-mieli-yhteyden ja kokonaisvaltaisen harmonian löytämiseen. Lempeän ohjauksen avulla haemme tasapainoa kehon kaipaamalle pehmeälle liikkeelle ja mielen tarvitsemalle hiljentymiselle. Liikkeen ja hengityksen avulla aktivoimme ja stimuloimme parasympaattista hermostoamme, joka säätelee meidän lepoa, palautumista ja rentoutumista. Healing Yin on erittäin rauhallinen ja rauhoittava tunti, jossa asennoissa ollaan useita minuutteja ja käytetään hengitysharjoituksia apuna.  Osalla tunneista käytetään myös sointumaljoja, jotka vievät sinut todelliseen syvärentoutuksen tilaan.

Muut palvelut

Muut palvelut

Lukujärjestyksestämme löytyvien viikkotuntien lisäksi voi varata meiltä yksitystunnin ihan itsellesi tai kokoamallesi porukalle. Järjestämme ja räätälöimme toiveiden mukaisia hyvän olon -workshopeja ryhmille ja tyky-toimintaa työporukalle tiloissamme tai sinun toivomassasi paikassa. Ehkä haluaisit järjestää seuraavat syntymäpäiväjuhlasi, illanvieton, polttarit ym. hyvinvointi–teemalla? Oletko kiinnostunut:

  • yritysjooga

  • hyvän olon workshopit

  • tyky-päivät

  • illan/päivänvietot

Ota meihin yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä juuri toiveittesi mukainen tapahtuma.

Hinnasto ja ohjeet
Hinnasto

10 kerran kortti 140 e (voimassa 4 kk)

5 kerran kortti 90 e (voimassa 4 kk)

kk-kortti 140 e (voimassa 4 vkoa)

Kertamaksu 20 e

Tutustumiskortti uusille asiakkaille  35 e (voit osallistua niin monelle normaalille viikkotunnille kuin haluat 7 pv:n ajan) 

10 ja 5 kerran kortin voimassaoloa voi jatkaa 3 e lisämaksulla per tunti 2 vuoden ajan.

                  

-10 % alennus eläkeläiset, työttömät, hoitovapaalla olevat, opiskelijat (ei kurssimaksuista)

Voimassa 1.9.2022 alkaen.

Maksuvälineinä meillä käy käteinen, maksukortit ja erilaiset liikunta- ja virike- setelit, -kortit ja mobiilap-maksutavat.

Ohjeet tuntia varten

Avaamme ovet 15 min ennen tunnin alkua. Hygieniasyistä on mukava sinulle, että otat mukaasi oma maton, viltin, ison pyyhkeen ja juomapullon. Tarvittaessa voit vuokrata meiltä maton tai ison pyyhkeen 3 euron hintaan.  Suihkua ei tiloissamme ole.

Osallistujat eivät ole vakuutettuja Zen Tilan puolesta.

bottom of page